TM Drone Services

 DIENSTEN 

Door middel van onze high-tech drones en camera's kunnen foto's van 20 tot 45 megapixels worden gemaakt. Deze foto's worden dan door middel van fotogrammetriesoftware getransformeerd tot een 3D model en kunnen dan dienen ter visualisatie van bouw- of restauratieprojecten, of gewoon voor promotiedoeleinden.

Inspecties van zonnepanelen, het opsporen van wild voor het maaien, het in beeld brengen van warmteverlies van daken, het detecteren van kwelwater in dijken: wij doen het allemaal! Naast de thermische foto’s worden tegelijkertijd normale foto’s gemaakt, zodat in een handomdraai te zien is waar het probleem zich bevindt.

Multispectrale analyse

De camera onder de Phantom 4 Multispectral drone is in staat om de groeikracht en gezondheid van planten zichtbaar te maken. Dit is met name interessant voor precisielandbouw: met de info die wordt aangeleverd is duidelijk zichtbaar welke delen van een akker aandacht nodig hebben. Samen met een teelt- of bemestingsadviseur kan dan worden bepaald waar en op welke manier er moet worden bijgestuurd.

Mapping EN terreinmodellen

Het maken van zeer gedetailleerde 2D en 3D kaarten is dé specialiteit van TMDS. Na de dronevlucht worden vele foto's van het terrein met behulp van fotogrammetrie getransformeerd tot een point cloud, een DSM en een orthomozaïek. Het terreinmodel kan worden geëxporteerd in vele formaten voor gebruik in o.a. AutoCAD. Tevens kan het model worden gebruikt voor het maken van een DTM, het tekenen van breek- of contourlijnen, etc. etc.

3D modellERING

THERMISCHE Inspectie

Foto- en videografie

Dronebeelden vallen tegenwoordig niet meer weg te denken in een film- of fotoreportage. Wij beschikken over de juiste apparatuur en de vaardigheden om mooie foto's en shots af te leveren.

Wij gebruiken voor deze toepassingen onze DJI Matrice 300 met 45 MP camera (foto) en de DJI Mavic 3 (video in 4k resolutie).

VOLUMEBEREKENINGEN

Volumemetingen mogen niet ontbreken in ons dienstenassortiment. Wij hebben hier zeer veel ervaring in en gebruiken hier Virtual Surveyor voor. Volumes worden - na een nauwkeurige bepaling van het grondvlak onder de berg - professioneel en overzichtelijk in een PDF rapport afgeleverd.