TM Drone Services

 Blog 

 BLOG 

Thermische inspectie Bergen op Zoom

 

Een complete woonwijk in Bergen op Zoom werd door Constructif onder handen genomen om onder andere de woningen te verduurzamen. Zo werden sedumdaken gerealiseerd en asbest verwijderd. Het vervangen van bestaande, niet goed geïsoleerde daken, was een van de onderdelen die woningbouwcorporatie Stadlander als duurzame oplossing gerealiseerd wilde zien.

 

Meten = weten…

Daarom heeft TM Drone Services op verzoek vooraf een thermische inspectie uitgevoerd van de 171 woningen die een metamorfose zouden ondergaan. Met behulp van onze drone, de DJI Mavic 2 Enterprise Advanced konden we feilloos de daken zowel met RGB-beeld als thermisch mooi in beeld brengen.

 

 

Op die manier werd duidelijk waar warmtelekken zaten en dus onnodig veel energieverlies plaats vond. Bijkomend voordeel was dat de aanwezige zonnepanelen op een aantal daken ook gelijk op deze wijze nauwkeurig bekeken konden worden. Zoals op bovenstaande foto te zien is, werkten deze zonnepanelen niet overal even goed meer. Diverse oorzaken zoals vogelpoep en barsten bleken de boosdoeners.

 

 

Uiteraard werden door de woningbouwvereniging de bewoners vooraf in kennis gesteld van onze drone-activiteiten zodat er geen verrassingen zouden plaatsvinden als onze drone in de nabijheid van woningen zijn werk zou doen.

 

TM Drone Services maakt onderdeel uit van een consortium wat in het kader van een Stimulus project haar bijdrage levert aan een circulair dakrenovatiesysteem. Ook wij zijn voor “groen”!