TM Drone Services

 APPARATUUR 

 HIGH-TECH APPARATUUR VOOR IEDERE KLUS 

DJI Matrice 300 RTK

DJI PHANTOM 4 RTK

DJI PHANTOM 4 MULTISPECTRAL

DJI MAVIC 3 + MAVIC 3 ENTERPRISE

DJI MAVIC 2 ENTERPRISE ADVANCED

DJI MINI 2

De DJI Phantom 4 RTK is ontworpen voor zeer accurate datacollectie. Dit resulteert in 1cm+1ppm horizontale positienauwkeurigheid en 1.5cm+1ppm verticale positienauwkeurigheid. Dit is vergelijkbaar met de meest geavanceerde apparatuur die op dit moment verkrijgbaar is, maar dan in een veel makkelijker, compacter en betrouwbaarder systeem. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat er veel minder ground control points nodig zijn om hetzelfde niveau van nauwkeurigheid te behalen.

De DJI Phantom 4 Multispectral is een drone met een volledig geïntegreerde multispectrale camera, speciaal ontworpen voor precieze landbouwinspecties en milieubeheer. Doordat de data van zes afzonderlijke sensoren met elkaar gecombineerd kan worden, kan deze drone zeer veel verschillende details vastleggen. Zo kun je met deze data de gezondheid van gewassen meten, zowel per individuele plant als het hele veld. Onkruid, insecten en de bodemgesteldheid kunnen zo vastgelegd worden.

EMLID REACH RS2

De Mini 2 is vanwege zijn gewicht <250 gram geschikt om binnen de huidige wetgeving boven bebouwing te vliegen, waarbij de privacywetgeving te allen tijde in acht wordt genomen. Foto’s maken met een resolutie van 12 MP, alsmede filmen in 4K, behoren met dit toestel tot de mogelijkheden. Vanwege het lage gewicht van deze drone is het mogelijk om op een veilige manier laag te vliegen, zodat men verzekerd is van scherpe opnames. Hierdoor kan deze drone ook ingezet worden voor mapping van een stedelijk gebied.

De Matrice 300 RTK met full frame, 45 MP camera is het werkpaard van TMDS. Een high-tech machine, speciaal geschikt voor inspecties, industrie en mapping. Een kleine greep uit de lange lijst van features: een vliegduur van 35 minuten (met P1 camera), 3D obstakeldetectie aan alle zijden, met een bereik tot wel 40 meter en instelbare afstanden, maximaal take-off gewicht van 9 kg, de mogelijkheid om met slechts 3 motoren veilig te landen, extra verlichting en anti-collision beacons aan de boven- en onderkant... etc., etc. Het toestel is óók nog eens beschermd tegen water en vuil, met een IP45 rating. 

De Mavic 2 EA beschikt naast een zeer goede reguliere camera ook over een warmtebeeldcamera met een hoge resolutie van 640 x 512 pixels en 30 Hz framerate. Zowel met de gewone camera als de thermische camera kan ingezoomd worden en daarnaast beschikt dit toestel over 360 graden obstakeldetectie, zodat veilig kan worden gevlogen tijdens inspecties. Met de thermische camera kunnen warmtemetingen gedaan worden met een nauwkeurigheid van ±2°C.

De Mavic 3 is bij uitstek geschikt voor het vastleggen van foto en video. Door zijn lage gewicht van 895 gram is de vliegtijd zo’n 45 minuten. De grote 4/3 sensor maakt 20 MP foto’s en video kan in 4K of zelfs 5.1K worden opgenomen, waarbij men kan kiezen uit diverse kleurenprofielen. Zijn broertje, de Mavic 3 Enterprise, is meer geschikt voor nauwkeurige mapping van terreinen, door mechanische sluiter én RTK module. Deze is aangeschaft als vervanger van de Phantom 4 RTK, die echter nog steeds in onze vloot zit.

Het inmeten van GCPs (Ground Control Points) is cruciaal voor het nauwkeurig in kaart brengen van terreinen en voorraden/volumes. Zelfs wanneer er RTK wordt gebruikt (zie hierboven), worden deze GCPs als controlepunten gebruikt, om te verifiëren dat de gewenste nauwkeurigheid is bereikt. Tevens worden de GCPs gebruikt om het model correct te positioneren en schalen. De Reach RS2 is een nauwkeurige L1/L2/L5 GNSS ontvanger, waarmee sub-centimeter nauwkeurigheden worden behaald.